Duurzaam icoon

De Dutch Windwheel moet een showcase en accelerator worden voor innovatie, duurzame energieopwekking en circulaire economie. Het is de dynamische etalage voor Dutch Design & Innovation en biedt een voortdurend platform om technische en technologische innovaties zichtbaar te maken.

DutchWindwheel-duurzaam

Om een zo circulair, duurzaam en gezond mogelijk gebouw te realiseren en het energie-opwekkend vermogen maximaal te maken, willen de initiatiefnemers de Dutch Windwheel uitrusten met geavanceerde technologische oplossingen, die deels nog (door)ontwikkeld moeten worden. Daaraan wordt inmiddels gewerkt door een innovatieconsortium bestaande uit Arup, Koninklijke BAM Groep, Deltares, Dura Vermeer, ECN, Eneco, Evides, Siemens, SPIE en TNO. Het doel van het consortium is om de kwaliteit en duurzaamheid van gebouwen drastisch te vergroten met behulp van klimaat architectuur en geavanceerde technologie.

DutchWindwheel-duurzaam2

De Dutch Windwheel is het icoon van de toekomst. Het is ontworpen voor doorgaande innovatie en hergebruik en wordt gebouwd met materialen afkomstig uit de Rotterdamse regio. Het moet bovendien een dynamisch gebouw worden dat upgradable is nadat het is gebouwd. Daarmee is het een nieuwe standaard op het gebied van smart city ontwikkeling. En een wereldwijd icoon voor duurzaamheid.