Ongekende attractie

De Dutch Windwheel is een van de meest spectaculaire attracties ter wereld, die door iedereen kan worden ervaren. In de buitenste ring draaien 40 cabines op rails. Bezoekers vanuit de hele wereld kunnen vanuit deze reuzencoaster genieten van een ongekend uitzicht over Rotterdam en de wijde omgeving. Bezoekers kijken uit over de grootste haven van Europa, tot aan de Tweede Maasvlakte en de zee. Ze aanschouwen van grote hoogte de prachtige architectuur van Rotterdam en zien in de verte steden als Delft, Den Haag en Dordrecht liggen. In oostelijke richting gloort het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Dit unieke ensemble van 19 molens uit de 18e eeuw, hét symbool van het Nederlandse watermanagement, is met de fast ferry binnen 25 minuten bereikbaar. Zo bezoek je niet alleen het hedendaagse Nederlandse windicoon, maar ook de iconen uit het verleden.

DutchWindwheel-duurzaam-attractie

In de 3D rollercoaster kan een interactieve rit door de geschiedenis van het Nederlandse watermanagement worden gemaakt. Door innovatieve belichtingsvormen en digitale informative in de cabines van de reuzencoaster is niet alleen de omgeving en het uitzicht, maar ook de ervaring van de Dutch Windwheel en het interieur zelf een belevenis. De cabines hebben een virtuele informatielaag die de bezoeker vertelt wat hij ziet.

De toepassing van allerlei duurzame en innovatieve technieken en technologieën is bovendien een attractie op zich. Dat is ook de kracht van het concept: het duurzame karakter draagt bij aan de belevingswaarde van de Dutch Windwheel. Het vertelt het verhaal van Nederland en levert Nederland een nieuw verhaal, het is een duurzaam icoon en hét wereldwijde icoon voor duurzaamheid.