Unieke landmark

De Dutch Windwheel is een toonbeeld van hedendaagse architectuur. Het ontwerp is state-of-the-art en bestaat uit een tweetal driedimensionaal geplaatste ringen met een lichte, open constructie. Doordat haar fundament in het water staat, lijkt het alsof de Dutch Windwheel op het water zweeft. Het ongekende ontwerp omarmt bovendien maximaal de mogelijkheden voor beleving en energieproductie. Het is een showcase voor klimaatarchitectuur.

DutchWindwheel-landmark

De verschillende ringen geven niet alleen een spectaculaire aanblik, maar zorgen tevens voor een gedifferentieerd aanbod. Op de eerste ring draaien 40 cabines op rails (reuzencoaster), de tweede ring huisvest een top-class panoramarestaurant met daaronder een exclusief hotel en verschillende appartementen. Onderin herbergt de Dutch Windwheel verschillende publieke functies.

De beoogde locatie van de Dutch Windwheel is wereldhavenstad Rotterdam. Deze moderne, dynamische en internationale metropool is dé architectuurstad van Nederland en blijft zichzelf vernieuwen. Met de Dutch Windwheel wordt aan Rotterdam een unieke landmark toegevoegd die de skyline nog spectaculairder maakt.